25 j lotus

René groeide op in Oosterhout en besloot al op zijn 17e om een EHBO-cursus te gaan volgen. Twee jaar daarna werd hem gevraagd om ook mee te gaan werken als hulpverlener.

Van het een kwam het ander en al heel snel was René een van de mensen die de hulpverlening draaiende hielden. Na enkele jaren werd hij hoofd hulpverlening. Een functie die hij heeft volgehouden tot 2002. In dat jaar werd hij gekozen tot voorzitter van de EHBO-vereniging Oosterhout.

René werd in oktober 2022 gehuldigd omdat hij 25 jaar LOTUS was. De laatste jaren was hij zelfs medisch LOTUS. Dit deed hij met evenveel passie als EHBO-er zijn. Vele Oosterhouters hebben hem gezien met de meest uiteenlopende wonden en letsels, maar ook bij de opleiding van artsen en trauma-artsen was René betrokken.

Zijn laatste hoogtepunt was zijn 50-jarig jubileum als EHBO-er tijdens de laatste ledenvergadering, begin april.

Wij hebben René altijd gekend als een eerlijk persoon met veel aandacht voor zijn medemens. Ook als hij eens een conflict met iemand had zocht hij altijd naar mogelijkheden om dat op te lossen en dan liefst gewoon weer opnieuw te beginnen.

René was altijd met de EHBO bezig en echt niet alleen in de hoedanigheid van voorzitter. Hij was minstens enkele dagen per week bezig als LOTUS bij cursussen voor de vereniging en op scholen Daarnaast was hij onder meer LOTUS in Tilburg bij de ALSG en in Oosterhout bij de bijscholing van medewerkers van de huisartsenpost. René bleef zich steeds verder ontwikkelen, zo verlengde hij enkele weken geleden nog zijn diploma voor evenementenzorgverlener en teamleider bij evenementen. René was niet alleen actief als LOTUS en als bestuurslid, hij was ook bijna wekelijks aanwezig bij hulpverleningen en heeft in zijn leven en groot aantal mensen gereanimeerd als burgerhulpverlener.

Daarnaast was het vrijwel altijd René die insprong als er werk verricht moest worden voor de vereniging, of het nu ging om wegbrengen van de bus naar een reparatiewerkplaats of het opnieuw laten bekleden van tenten. Het was ook René die ervoor zorgde dat de hulpverleners bij grote evenementen werden voorzien van eten en drinken. Hij kookte daarvoor tientallen maaltijden. Toen het even wat minder ging met de vereniging als gevolg van het wegvallen van lessen en hulpverleningen door Corona was het ook René die enige duizenden euro’s voor de vereniging wist op te halen door oud ijzer te verzamelen.

Natuurlijk heeft René ook andere dingen gedaan. Wie kent cafetaria René in de Loevensteinlaan niet? En ja, in november en zelfs tot 6 december was René niet beschikbaar voor de EHBO, hij moest dan de goedheiligman uit Spanje helpen. René was ook een lieve en zorgzame man niet alleen voor zijn kinderen en vrouw. Hij was een hardwerkende man die alles voor zijn gezin en voor de mensen om hem heen deed. Hij was altijd in voor een geintje. Hij was vriendelijk tegen iedereen en iedereen kende René. 

René was een bevlogen EHBO-er, LOTUS en bestuurslid en bovenal een voorbeeld voor velen. Wij zullen hem missen!