Wij verzorgen in principe jaarlijks een basiscursus "Eerste hulp", mits er voldoende belangstelling is. U krijgt dan een praktijkgericht lessenpakket voorgeschoteld, waarbij wij voor alle hulpmiddelen, heel veel interactief lesmateriaal en de benodigde documentatie zorgen. Tevens zult u met regelmaat uw opgedane kennis in samenwerking met onze LOTUS-leden middels oefeningen vorm kunnen geven en op deze manier praktische vaardigheden opdoen.

Met een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis

Onderwerpen

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij

  • een bloeding
  • een wond
  • verstuiking
  • botbreuk

Maar ook hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de cursus.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen.
De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam. Na het behalen van het examen ontvangt u een Diploma Eerste Hulp. Dit diploma is tweejaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.

Met enige regelmaat stromen er leden vanuit de basisopleiding door naar de gevorderden. Lid worden van de hulpverleningsgroep vormt dan een verrijking van uw kennis en ervaring op EHBO-gebied. Bovendien maakt u kennis met diverse activiteiten zoals deze binnen de oosterhoutse samenleving worden georganiseerd, van sportevenement tot muziekfestival en van jeugdverkeersexamen tot carnavalsfeest. Mocht u interesse hebben in deze "tak van sport" dan verzoeken wij u om per mail contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij zien uw informatie aanvraag met belangstelling tegemoet.......

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.